Lila Füge - Sütés, Főzés, Konyhai Kísérletezések

Lila Füge - Sütés, Főzés, Konyhai Kísérletezések

Kalóriacsökkentő ízbombák: Zöldségek a süteményben

2024. április 05. - GingirLy

Az, hogy sós süteményekben, pitékben megjelentek a zöldségek, szinte egyidős azzal, hogy sütni kezdtek az emberek. Az ínséges időkben a sütemények "gazdagítására" használták, vagy éppen az állag lazítására. Például a mákos rétesbe kifejezetten azért tettek tököt, hogy a máktöltelék tömény sűrűségét megtörjék kicsit. Ma már a zöldségek a süteményekbe nem a kompromisszum vagy a nélkülözés miatt kerülnek bele, sokkal inkább: kalóriacsökkentő zamatbombák!

Ha azt gondolod, hogy a zöldségek kizárólag az egészséges ételek részei, akkor felkészülhetsz egy meglepetésre! A zöldségek ugyanis kiválóan illeszkednek a sütemények világába is, és nemcsak az egészséges táplálkozás miatt – kalóriacsökkentés szempontjából kiválóak - , hanem az ízükért és az állagukért is érdemes őket bevetni.

Sárgarépa:

A sárgarépa tökéletes választás, ha egy szaftos és édes süteményre vágysz. Finomra reszelve vagy pürésítve adhat egyedi ízt és sárga színt a süteményeknek.

sutemeny-zoldseg.jpg

Emellett hozzájárul a sütemény nedvességtartalmához és a puha állagához is.

Cukkini:

Bár talán meglepő lehet, de a cukkini is remekül használható süteményekben. Lágy állaga miatt könnyen keverhető a tésztába, és nedvességével fokozza a sütemények szaftosságát, puhaságát.

cukkini-suti.jpg

Ezen kívül szinte észrevétlen marad az íze, így még a válogatósabbak sem veszik észre.

Cékla:

A cékla színe egyszerűen csodás! A bátortalanabbak kezdjenek azzal, hogy krémeket színeznek céklalével, a bátrabbak akár a tésztába is beletehetik a reszelt vagy főzés után pürésített céklát.

cekla-cutemenyben.jpg


Válogass bátran a zöldségek között, és fedezd fel, hogy milyen izgalmas ízeket és textúrákat adhatnak kedvenc süteményeidnek! Próbálj ki új recepteket, és készítsd el saját változatodat a zöldséges sütemények világában!

#sütemény #zöldségek #recept #íz #Marbellíta #konyha #gasztronómia

A bejegyzés trackback címe:

https://lilafuge.blog.hu/api/trackback/id/tr3618373499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása